Skip to main content

Szülinapi akció 15% kedvezmény mindenre!

Ki hord ma még copfot??

Kinga barátnőm mesélte, hogy extravagáns fiatalkorában volt egy kiköpött Mick Jagger fodrásza, aki erős ötvenesként is bordó bőrnaciban és hegyes orrú fekete cipőben vágta a csajok haját. Meg néha Farkasházy Tivadar pihéit. Hát nem egy Gedeon bácsi volt, beszólogatott (ne olvassál, ez itt nem könyvtár, beszélgessél velem), vágásban-festésben öntörvényű volt, de volt benne valami ellenállhatatlan.

Elvitte egyszer a barátnőjét is, akit a forma kedvéért szintén megkérdezett, mégis milyen hajat szeretne, mire a barátnő, hogy hát igazából mindegy, csak azért olyat, hogy copfba össze lehessen fogni. A mester meg, felhorkanva, hogy copfba, b*** meg, hát ki hord ma még copfot??
Kinga barátnője azóta is copfozik, akárcsak egy csomó más nő, viszont a fodrász mondata gyakran eszembe jut, amikor pl. a könyvkötőmhöz megyek, vagy végignézek a bolt polcain a határidőnaplóimon, noteszeimen. Hogy most bizonyára azt kérdezné, hogy papír, b*** meg, hát ki használ ma még papírt??
Mások is megfogalmazták ezt a kételyt, mikor a papírtermékekkel elindultam a pályán. Hogy figyi, ez lejárt ügy, a Guttenberg galaxisnak vége, elnyelte az elektronika nevű fekete lyuk. Kinek fognak kelleni a te cuccaid az okostelefonok korában? Egy pici pillanatig meg is inogtam. Jó, abban mondjuk biztos voltam, hogy mindig lesz egy szűk réteg, amelyik, hozzám hasonlóan, nem fog lemondani az évente újra kiválasztható, használat során színes-szagossá váló papírtermékekről. De hogy sértetlenül megmarad-e az iparág, abban már nem voltam annyira biztos. Az évek azonban azt bizonyítják, hogy igen. A papír ugyanis tud mindent, amit elektronika, de tud annál többet is. És most nem holmi ezoterikus dolgokra gondolok, hogy a papírnak lelke van (pedig de), hanem csak száraz tényekre. Egy napló súlya a táskában épp annyi, mint egy telefoné. Mindkettőbe lehet jegyzetelni, és sajnos mindkettő el is veszíthető. Viszont papírra írni gyorsabb, az infó visszakereshetősége is gyorsabb. Papírról sokkal több infót lát át az ember egyszerre, mint képernyőcskékről. A papíron már eleve más jellegű bejegyzések is születhetnek, mint billentyűzeten: a kézírás sokkal jobban stimulálja a kreatív gondolkodást, mint a pötyögés. Nincs az az alkalmazás, amelyik helyettünk gondolkodna. Szóval határidőnaplót és noteszeket egy boldogabb jövőért, a papír azt mondom trendi! Szerintetek?

DbyRA leltar 1 logozva

Budapest Kollekció – Astoria

DbyRA leltar 2 logozva

Hónapok Kollekció – December (nem csak angyaloknak:))

DbyRA leltar 4 logozva

Nagyvárosi Élet Kollekció – Róma (az egyik személyes kedvencem)

DbyRA leltar 3 logozva

és végül de nem utlosó sorban a számomra megunhatatlan 7. kerület a 74-es trolival

Budapest Kollekció – Dohány utca

{loadposition back}

Olvastad már?

kokarda huszar 2017 nyito
blog webshop szulinap
2016 tavasz kokarda
koszono hutomagnes
0
    0
    Kosarad
    Üres a kosaradTovább vásárolok