Skip to main content

Szülinapi akció 15% kedvezmény mindenre!

Nyári farsang

blog anyaknapja2019 nyito

blog anyaknapja2019 nyito

Nem tudom, ki hogy volt vele, de én már nagyon vártam a gimi végén a ballagást. Merthogy ez a felnőttkor küszöbe. Azt gondoltam, hogy onnantól kezdve minden más lesz. Persze nem lett! Legalábbis nem egyik napról a másikra. Mindenesetre a ballagásról jó emlékeim vannak, mondjuk inkább a bolondballagásról. Az nagyon király volt! Amolyan nyári farsang – Hair feelinggel. Beszabadultunk anyáink, apáink ruhásszekrényébe, a legmélyebb bugyrokból elővarázsoltuk az ő fiatalkori cuccaikat, és máris megvolt a hippi jelmez. Nagyon élveztük – arról nem is beszélve, hogy mennyire jó volt érettségi előtt legálisan lazulni egy kicsit.

Aztán a ballagással jött a komolyabb ünnep, csini ruhákkal. Nálunk legalábbis – értsd: Paks – a ballagás szinte felért egy mini esküvővel. De minimum egy óriási karácsonyi ünnepséggel. A rokonok nagyon odarakták magukat, összegyűlt mindenki, és aranyláncot és hasonló csecsebecsét kapott az ünnepelt. Oké, a mi családunk azért ennyire nem vette komolyan az ügyet (szerencsére), nem volt arany, se 10 fogásos ebéd, de pár közeli rokon eljött, és kaptam annyi pénzt, amiből sikerült egy nyugat-európai nyaralást kihozni. Ami akkor jó menő volt! Olaszba’ mentünk a barátnőimmel, és hát elég nagy kaland volt… 🙂

Na de hogy jön mindehhez az orgona ága? Hát úgy, hogy idén egy hétvégén – május 4-5. – lesz a ballagás és az anyák napja. Anyák napja pedig nincs orgona ága nélkül. Legalábbis nálunk nem volt. Igaz, az általános iskolai ünnepségeken csak pár szóval emlékeztek meg az anyák napjáról – végülis ez családi ügy – de az orgona ága talán még ott is elhangzott. Különben tényleg nem is baj, hogy iskolai keretek között nem volt anyák napja ünneplés, mert ezekhez az alkalmakhoz viszont nem túl jó emlékekeim kötődnek. Például az ájulás. Minden ünnepségen elájult valaki. Vagy valakik. Egy március 15-i ünnepélyen például én, a színpad közepén. Csodás volt, tényleg maradandó élmény.
Szerencsére az anyák napjához nem ilyen jellegű maradandó emlékek kapcsolódnak, hanem sok kedves pillanat. De egyik sem olyan megható, mint azok az anyák napják, amiket már anyaként éltem meg. Elkezdhetnék itt érzelgősködni, de megkíméllek benneteket tőle. Akinek van már gyereke, az úgyis tudja, miről van szó – elég, ha csak annyit mondok, ovis ünnepségek, szavaló gyerek, saját készítésű ajándékok…
És most újra itt van!
Akár anyaként, akár gyerekként élitek meg éppen, biztosan várjátok. Ha pedig még nincs ötletetek, hogy mivel kedveskedjetek/mit kérjetek erre az alkalomra, nézzetek szét a webshopban! Csak annyit mondok, egy nőnek táskából sosem elég. És nincs az a mennyiségű notesz/napló, amit ne lehetne teleírni 🙂 Az ékszerekről meg már ne is beszéljünk.
Ha ballagásra kerestek ajándékot, akkor is jó helyen jártok. Kivéve, persze, ha aranylánc után kutattok. Na, az nincs, de jó sok minden más igen.
Én azt mondom, nézzetek szét! Aztán pedig ünnepeljétek végig a május 4-5-i hétvégét!
Éljenek az anyák és a ballagó diákok!

{loadposition back}

{loadposition random}

Olvastad már?

hamarosan a palomaban
kokarda huszar 2017 nyito
blog tervek nyito
jatek havanna tasi aug
0
    0
    Kosarad
    Üres a kosaradTovább vásárolok