Skip to main content

25.000 Ft feletti vásárlásnál a kiszállítás belföldön INGYENES!

Csomagok és csomagolások

blog csomagolas ajanlo

blog csomagolas nyito
Azt hiszem, az elmúlt másfél évben mindenki sokkal többet vásárolt online, mint előtte valaha. Nekem is több megrendelésem lett, és ez hozott egy-két változást is. Például azt, hogy váltottam. A Posta helyett a GLS futárszolgálattal küldöm a csomagokat. És még tudatosabb lettem az csomagolás terén is.

Hello GLS!
Régen csak a Postát használtam. Csomóan furcsán néztek rám, meg old schoolnak gondoltak, de engem nem nagyon izgatott, mert alapvetően elégedett voltam a szolgáltatással. Ajánlott levélként adtam fel a csomagokat, így olcsóbb volt a szállítási költség, és sok évig jól működött a dolog. Nekem sosem tűnt el csomagom, olyan nagyon nem késtek, szóval nem variáltam. Aztán jött a covid, és nem meglepő módon itt is változást hozott. Egyre többször előfordult, hogy a postás egyáltalán nem vitte ki a csomagot, csak az ajánlott cetli dobta be. Sőt nem egyszer még azt sem, így én kaptam vissza a cuccokat. Ráadásul egy ponton felvállaltan sem tett különbséget a Posta az ajánlott és a nem ajánlott küldemény között – csak az árában -, az ajánlottat ugyanúgy bedobta a postaládába a postás, mint a simát. Ha egyáltalán bedobta…
Szóval elérkezettnek láttam az időt, hogy futárra váltsak. Már korábban is sokan kerestétek ezt a lehetőséget, úgyhogy biztosan van köztetek, aki örül. És olyanok is, akik nem annyira, mert ez növelte a szállítási költséget. Most 1900 Ft a házhoz szállítás. Több, mint eddig volt, igen, de biztosabban épségben megérkezik a csomagotok, és most ezt érzem a tuti megoldásnak.
Az a jó hír, hogy ha 20 000 Ft fölött rendeltek, akkor ingyen küldöm a csomagokat. Ajánlom, hogy álljatok össze barátokkal, szomszédokkal, kollégákkal, és rendeljetek együtt. És talán így karácsony körül egyébként sem lesz nehéz összehozni 20 000 Ft-nyi megrendelést.

Na de milyen csomagokat visz ez a GLS futár?

Igen, igen, azokat, amiket megrendeltek 🙂 De ne lepődjetek meg a csomagolásukon! Könnyen előfordulhat, hogy júliusban egy karácsonyi papírba csomagolt terméket kaptok, vagy az év bármelyik napján egy születésnaposat, és az is meglehet, hogy félrenyomott designbyrothanikos papírban érkezik a csomagotok.
Bár én is leragadok egy-egy kicsomagolós videónál, ahol minden egyes réteg gyönyörű szép, a címzés, a doboz, a papír… nagyon guszta dolog, és én is hajlamos lennék elcsábulni, de lássuk be, hogy mindez szemét. Ez a része viszont rettenetesen taszít. Szerintem ez a mai világban már ciki. Vagy legalábbis annak kéne lennie.
Úgyhogy én törekszem arra, hogy a lehető legtöbb csomagomat már (legalább) egyszer használt csomagolóanyagba tegyem. Ebben semmi spórolás nincs, pusztán tudatosság. Az a célom, hogy minden csomagolás legalább 2x legyen használva. És ha esetleg ti is használjátok még egyszer, az még szuperebb.
Egyébként elég komolyan űzöm az újrahasznosítást, főleg e téren. Bármit vesszünk vagy rendelünk, annak elteszem a csomagolását, ha újrahasznosítható. Dobozt, pulifóliát, kitöltőanyagoz… bármit. Szülinapok, karácsony után is elrakom a sok-sok csomagolóanyagot, és azokat is felhasználom, amikor van rá lehetőség. Van egy jó lesz majd valamire polcom, ott gyűjtöm ezeket a dolgokat. És milyen jó, mert pont most olvashattatok ti is a globális papírhiányról, úgyhogy most különösen büszke vagyok magamra 🙂
Azt is tudni kell, hogy a nyomdaipar is rengeteg felesleget gyárt. Nem gondatlanságból, hanem a technológiából adódóan, de akkor is. Én digitális nyomdát használok, ahol kevesebb a felesleg, de így is van. A rontott íveket is felhasználom csomagoláshoz.
Persze nekem is vannak vadi új csomagolóanyagaim, zacskók, borítékok, selyempapír – szóval ezekkel is találkoztok.
Bármiben is kapjátok a rendeléseteket, bízom benne, hogy ti is tudatosak vagytok, és legalább még egyszer használjátok a csomagolást.
Gyorsan válasszatok is valamit a webshopból, hogy már csomagolhassam is nektek! 🙂

{loadposition back}

{loadposition random}

Olvastad már?

webshop promo keresd onmagad
blog anyaknapja2019 nyito
Nyitokep
hatizsak nyito2
0
    0
    Kosarad
    Üres a kosaradTovább vásárolok